Preview Mode Links will not work in preview mode

greppaUX är podden om UX och bibliotek. 31 avsnitt som spelades in under åren 2019-2020. Vi som står bakom podden är Karin Ljungklint, Kristin Olofsson och Sofia Toivonen - två UX:are och en producent på Chalmers bibliotek och Institutionen för vetenskapens kommunikation och lärande, Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Instagramkontot greppaUX beskriver vår poddresa från start till paus och där fortsätter vi att tipsa, inspireras och förfasas över ux-frågor även efter vi har gjort en poddpaus.

/ Karin, Kristin och Sofia

 

Feb 21, 2020

Hur skapar man tjänster och produkter utifrån en förståelse för variationen bland användarna? Vad är fördelarna med att anställa personer som funkar olika och vad är det som är så hippt med begreppet neurologisk mångfald? För att få svar träffar vi Sara Lerén, punkaren från Mölnlycke och tillika UX-konsulten, som brinner för alla människors lika värde.

Vi får även reda på varför hon är så himla intresserad av hjärnan och hur det kom sig att det behövdes olika typer av hjärnor “på savannen”, för att människan skulle utvecklas och överleva som art.

Guide till inkluderande design
BBC-artikel om neurodiversity på arbetsplatser

Sara Lerén: Director of Sustainable Design, inUse

Samtalsledare: Karin Ljungklint och Kristin Olofsson

Producent: Sofia Toivonen

Ljudtekniker: Magnus Axelsson