Preview Mode Links will not work in preview mode

greppaUX är podden om UX och bibliotek. 31 avsnitt som spelades in under åren 2019-2020. Vi som står bakom podden är Karin Ljungklint, Kristin Olofsson och Sofia Toivonen - två UX:are och en producent på Chalmers bibliotek och Institutionen för vetenskapens kommunikation och lärande, Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Instagramkontot greppaUX beskriver vår poddresa från start till paus och där fortsätter vi att tipsa, inspireras och förfasas över ux-frågor även efter vi har gjort en poddpaus.

/ Karin, Kristin och Sofia

 

Sep 26, 2019

Vi testar vingarna och tar tåget till innovationskontoret Openlab i Stockholm. Där träffar vi en sprudlande Maria Rogg, som berättar om Openlab i allmänhet och metoden Design Thinking i synnerhet. Maria lär oss att Design Thinking både är en verktygslåda och ett kreativt förhållningssätt, som underlättar...


Sep 5, 2019

Vi träffar Johanna Olander, biblioteksvärldens UX-pionjär! Redan i mitten av 2000-talet började hon introducera användarcentrerade metoder när hon arbetade på Libris/Kungliga biblioteket. 

Nu arbetar Johanna på SVT och senast med Mixat, en applikation för 9-12-åringar. Mixat ska engagera barn i vad som händer...