Preview Mode Links will not work in preview mode

greppaUX är podden om UX och bibliotek. 31 avsnitt som spelades in under åren 2019-2020. Vi som står bakom podden är Karin Ljungklint, Kristin Olofsson och Sofia Toivonen - två UX:are och en producent på Chalmers bibliotek och Institutionen för vetenskapens kommunikation och lärande, Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Instagramkontot greppaUX beskriver vår poddresa från start till paus och där fortsätter vi att tipsa, inspireras och förfasas över ux-frågor även efter vi har gjort en poddpaus.

/ Karin, Kristin och Sofia

 

Nov 1, 2019

Del 3 (av 3) i vår serie om Design Thinking.

Vi ringer upp verksamhetsutvecklaren Andrea Hofmann vid Biblioteken i Malmö och pratar om det nordisk-baltiska samarbetsprojektet “Human-Centered Design in Nordic and Baltic Libraries”. I projektet, som pågår till 2020, deltar fyra bibliotek från Malmö, Reykjavik, Vilnius och Aarhus. 

Syftet är att lära sig mer om hur man arbetar användarcentrerat med innovation, och att försöka integrera metoden i respektive verksamheter. 

Andrea förklarar dessutom varför det är så viktigt att våga släppa på sina förutfattade meningar och hur man kan göra Design Thinking till sitt eget.

Andrea Hofmann: Verksamhetsutvecklare vid Biblioteken i Malmö

Metoder: Design Thinking. Design Thinking for Libraries. Användarcentrerad utveckling. Human centered design. Tjänstedesign. How might we…?

Samtalsledare: Karin Ljungklint och Kristin Olofsson

Producent: Sofia Toivonen

Ljudtekniker: Magnus Axelsson