Preview Mode Links will not work in preview mode

greppaUX är podden om UX och bibliotek. 31 avsnitt som spelades in under åren 2019-2020. Vi som står bakom podden är Karin Ljungklint, Kristin Olofsson och Sofia Toivonen - två UX:are och en producent på Chalmers bibliotek och Institutionen för vetenskapens kommunikation och lärande, Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Instagramkontot greppaUX beskriver vår poddresa från start till paus och där fortsätter vi att tipsa, inspireras och förfasas över ux-frågor även efter vi har gjort en poddpaus.

/ Karin, Kristin och Sofia

 

Dec 20, 2019

Årets sista avsnitt är en julspecial, lika fullspäckat av gotter som en engelsk plum cake! Sofia har letat fram sin leksaksxylofon, Magnus gnolar julsånger och vi har tagit på oss glittersombreros.  Allt medan vi bjuder på våra bästa minnen, nya insikter, massor av klipp och såklart en årsbästalista.

Och så pratar vi om varför User eXperience och bibliotek passar så bra ihop. Som Andy Priestner konstaterar i avsnitt 5; “I discovered that UX was fundamentally the key to delivering better library services to users”. greppaUX avslöjar varför!

Samtalsledare: Karin Ljungklint och Kristin Olofsson
Producent: Sofia Toivonen
Ljudtekniker: Magnus Axelsson