Preview Mode Links will not work in preview mode

greppaUX är podden om UX och bibliotek. 31 avsnitt som spelades in under åren 2019-2020. Vi som står bakom podden är Karin Ljungklint, Kristin Olofsson och Sofia Toivonen - två UX:are och en producent på Chalmers bibliotek och Institutionen för vetenskapens kommunikation och lärande, Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Instagramkontot greppaUX beskriver vår poddresa från start till paus och där fortsätter vi att tipsa, inspireras och förfasas över ux-frågor även efter vi har gjort en poddpaus.

/ Karin, Kristin och Sofia

 

May 21, 2020

En ny yrkestitel är född, UX Writer, och det måste vi ju såklart spana in! Moa Blomkvist och Caroline Birgersson - två experter på området - reder ut begreppen.

Vi lär oss om skillnaden mellan att skriva för webben och UX Writing, varför mätning och strategiskt tänkande är en viktig del av en UX Writers...


May 7, 2020

På SLU-biblioteket finns UX-knappen. Den kan alla trycka på när man behöver hjälp med något UX-relaterat eller tycker att det behövs en “touch av UX”. Egentligen handlar det om ett internt metodstöd, men att göra en metafor i form av en knapp visualiserar stödet och gör det lättare att ta till sig.