Preview Mode Links will not work in preview mode

greppaUX är podden om UX och bibliotek. 31 avsnitt som spelades in under åren 2019-2020. Vi som står bakom podden är Karin Ljungklint, Kristin Olofsson och Sofia Toivonen - två UX:are och en producent på Chalmers bibliotek och Institutionen för vetenskapens kommunikation och lärande, Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Instagramkontot greppaUX beskriver vår poddresa från start till paus och där fortsätter vi att tipsa, inspireras och förfasas över ux-frågor även efter vi har gjort en poddpaus.

/ Karin, Kristin och Sofia

 

Mar 6, 2020

Vad är Start up och entreprenörskap egentligen? Glöm bilden av en ensam IT-kille som jobbar dygnet runt och med kontoret på fickan. Föreställ dig istället ett kreativt, uthålligt och familjärt team med önskan att skapa nytta för andra istället för att bara tänka pengar.

Vi fortsätter att utforska olika utvecklingsdrivna miljöer och bjuder in Chalmersprofessorn Mats Lundqvist, för att lära oss mer om Start up-kulturer och entreprenöriellt lärande.

Start up handlar mycket om att testa vad som är den kritiska nyttan för användaren - vad behöver vi skapa för att idén ska komma till nytta och användas?

Mats utvecklar också varför man inte ska fråga en användare vad den vill ha.

Mats Lundqvist: Biträdande professor vid Chalmers tekniska högskola, Föreståndare Chalmers School of Entrepreneurship, Masterprogramansvarig för Entrepreneurship and Business Design

Metoder: Lean startup

Samtalsledare: Karin Ljungklint och Kristin Olofsson

Producent: Sofia Toivonen

Ljudtekniker: Rolf Johansson