Preview Mode Links will not work in preview mode

greppaUX är podden om UX och bibliotek. 31 avsnitt som spelades in under åren 2019-2020. Vi som står bakom podden är Karin Ljungklint, Kristin Olofsson och Sofia Toivonen - två UX:are och en producent på Chalmers bibliotek och Institutionen för vetenskapens kommunikation och lärande, Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Instagramkontot greppaUX beskriver vår poddresa från start till paus och där fortsätter vi att tipsa, inspireras och förfasas över ux-frågor även efter vi har gjort en poddpaus.

/ Karin, Kristin och Sofia

 

Oct 8, 2020

År 2001 samlades några systemutvecklare på en skidort i Utah, USA, i en reaktion mot tungrodda och byråkratiska planeringsmetoder. Resultatet blev Det agila manifestet med en helt ny syn på hela systemutvecklingsmetodiken. Agilt tänkande har också blivit ett förhållningssätt som har spridit sig till alla möjliga verksamheter. Alla pratar om agilt, men är det bara buzz eller fungerar det på riktigt?

Rolf Johansson, med gedigen erfarenhet som systemutvecklare, berättar om det agila arbetssättet med särskild fokus på metoden Scrum. Backlog, sprintar, sprint reviews, retrospectives, självorganiserande team - vad handlar det om?

Vi borrar också ner oss i teamets dynamik och gruppens sammansättning. Hur skapar man tillit och vad är det som skapar ett bra team?

Och naturligtvis tar vi upp varför vi pratar om agilt i vår UX-podd.

Rolf Johansson: systemutvecklare, Chalmers tekniska högskola, Göteborg

Metoder: Agil metodik. Scrum. User popin. User coffee.

Samtalsledare: Karin Ljungklint och Kristin Olofsson

Producent: Sofia Toivonen

Ljudtekniker: Magnus Axelsson

Inspelningsteknik: Inspelat helt på distans med hjälp av videokonferens-verktyget Zoom, inbyggda datormikrofoner och headset. Ljudet är redigerat och klippt i Adobe Audition.