Preview Mode Links will not work in preview mode

greppaUX är podden om UX och bibliotek. 31 avsnitt som spelades in under åren 2019-2020. Vi som står bakom podden är Karin Ljungklint, Kristin Olofsson och Sofia Toivonen - två UX:are och en producent på Chalmers bibliotek och Institutionen för vetenskapens kommunikation och lärande, Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Instagramkontot greppaUX beskriver vår poddresa från start till paus och där fortsätter vi att tipsa, inspireras och förfasas över ux-frågor även efter vi har gjort en poddpaus.

/ Karin, Kristin och Sofia

 

Jun 13, 2019

Det finns många variationer och tolkningar av metodiken Lean UX. De flesta av oss kanske har metodiken som inspirationskälla, och plockar pragmatiskt de delar som passar för den situation vi är i.

I det här avsnittet hjälper Martin Christensen oss att reda ut hur Lean UX var tänkt från början.

Vi får också höra hur man använder Lean UX för att minimera risker, hur man jobbar med hypoteser, och hur man kan fejka en upplevelse som test för att snabbt få reda på om produkten är värd att utveckla.

Som extra bonus får vi bästa podcasttipset: Laura Klein och Kate Rutter (förgrundsgestalter inom Lean UX) med podden Users know.

 

Martin Christensen: Agil UX-coach på egna företaget Agile UX Impacts Sweden

Metoder: Lean UX

Samtalsledare: Karin Ljungklint och Kristin Olofsson

Producent: Sofia Toivonen

Ljudtekniker: Magnus Axelsson