Preview Mode Links will not work in preview mode

greppaUX är podden om UX och bibliotek. 31 avsnitt som spelades in under åren 2019-2020. Vi som står bakom podden är Karin Ljungklint, Kristin Olofsson och Sofia Toivonen - två UX:are och en producent på Chalmers bibliotek och Institutionen för vetenskapens kommunikation och lärande, Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Instagramkontot greppaUX beskriver vår poddresa från start till paus och där fortsätter vi att tipsa, inspireras och förfasas över ux-frågor även efter vi har gjort en poddpaus.

/ Karin, Kristin och Sofia

 

Jan 31, 2020

Vi rivstartar 2020 och bjuder in hela tre gäster till studion! Först delar våra kollegor, Anna Volkova och Liza Nordfeldt, med sig om hur det var att prova User eXperience för allra första gången. De har användningstestat en webbaserad kurs i informationskompetens, CLEO.

Samtalet böljar mellan frågor som “Var det svårt att använda sig av UX?” “Tog det lång tid?” och “Hur fick ni tag på studenter som kunde hjälpa till med testningen?”

Dessutom - visst borde vi gräva mer i hur det känns att vara en testperson? Den här gången har vi en livs levande användare i studion - Chalmersstudenten Stefan Röjgren. Vi frågar honom vad vi ska tänka på för att det ska kännas bekvämt och bra för den som blir "utsatt" för ux:ande. Och hur normalt användarbeteende har man egentligen i en testsituation?

Anna Volkova: Bibliotekarie Chalmers. Arbetar med undervisning i informationskompetens
Liza Nordfelt: Bibliotekarie Chalmers. Arbetar med undervisning i informationskompetens
Stefan Röjgren: Student på Chalmers. Sista året på Design och produktutveckling

Metoder: Intervju & Observation. Användningstest. Prata högt-metoden.

Samtalsledare: Karin Ljungklint och Kristin Olofsson

Producent: Sofia Toivonen

Ljudtekniker: Magnus Axelsson